Kérdések és válaszok a xilitről

Van xylitol egy gyógyszer?

NO – ez egy 100%-ban természetes termék, édesítőszer fordul elő a természetben.Megtalálható a bogyós gyümölcsök, gyümölcs, zöldségek és gombák. Az is előfordul a természetben a testünk – sőt, egy átlagos méretű felnőtt gyárt akár 15 gramm xylitol napi normál anyagcsere.

Pure xylitol egy fehér, kristályos anyag, amely úgy néz ki, és az íze, mint a cukrot. Az élelmiszerek címkéin, xilit nagyjából minősül, mint a szénhidrát és a szorosabb értelemben poliolt vagy cukor alkohol, azonban, xilit tekinthető “cukormentes” édesítőszer.

Ezen kívül néhány xilit termékek tartalmazhatnak olyan összetevőket, töltőanyagokat vagy más édesítőszerek, amelyek nem természetes. Ezek nem ajánlott azoknak, akik az előnyeit egy teljesen természetes termék, mint a xilit.

Miben különbözik a többi xilit édesítőszerek?

Először is, a xilit teljesen természetes, nem mesterséges vegyi, mint aszpartám, szukralóz és Splenda ®. Kémiailag szólva, xilit különbözik más édesítőszerek, például szorbit, fruktóz és a glükóz, mert a molekula öt, hat helyett, szénatomosak. A legtöbb baktériumok és gombák a szájban nem tudnak élni xilit.

Ez sokkal édesebb, mint a szorbit, például. Bár ez tartalmaz mintegy 40%-kal kevesebb kalóriát, mint a cukor, a xilit édesítő ugyanaz, mint a szacharóz (asztali cukor). Xilit fontos kiegészítője, mert segíthet csökkenteni a fogszuvasodás kockázata, és mindenki érdekel az egészséges fogak ismernie kell annak tulajdonságait és hatásait.

Van xilit biztonságos?

Abszolút! 1983-ban, egy közös szakértői bizottság az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, az Egyesült Nemzetek Szervezete megerősítette, hogy xylitol egy biztonságos édesítőszer élelmiszerek. Az amerikai Food and Drug Administration is megerősítette ezt a tényt 1986-ban.

Cukorbetegek is használ xilit?

A test nem igényel inzulint, hogy bontják xilit. Emiatt, mint poliolok, xilitol előállítására alacsonyabb glikémiás választ, mint a szacharóz vagy glükóz. Ez tette xilitol egy széles körben használt édesítőszer a diabetikus étrend bizonyos országokban. Ha cukorbeteg, de fontos, hogy konzultáljon orvosával vagy a diéta előtt szakembernek tartalmazó xylitol a napi étrendet.

Miért xilit védik fogakat a fogszuvasodás?

Cukor táplálja baktériumok a szájban, így azok gyorsan szaporodnak. Ez az anyagcsere-folyamat során savak fogszuvasodást okoznak, hogy kezd kialakulni. Használatakor xylitol rágógumi vagy a menta, a savas támadás egyébként tart több mint fél óra leáll. Mivel a baktériumok a szájban okoz fogszuvasodást nem képesek fermentálni a xilit a metabolizmust, a növekedés csökken. A számos sav-termelő baktériumok eshet, mint 90%.Mivel nem sav képződik, a nyál pH-értéke nem esik.

Meddig érvényes a védelem utolsó?

Tanulmányok azt mutatják, a xilit hatást gyakorolhat a fogakra hosszantartó és esetleg maradandó. Alacsony csillapítási fokok is fennáll év után a vizsgálatok lezárultak. Amellett, hogy a káros baktériumok éhező a táplálékforrást, xilit alkalmazása felveti a nyál pH-ját a szájban. Amikor a pH értéke 7 feletti kalcium-és foszfát-sók a nyálban elkezd csapadék azon részei zománc, ahol ezek hiányoznak. Emiatt, xilit alkalmazása bebizonyította nemcsak drámai csökkenése új fogszuvasodás, ez is azt mutatja, a letartóztatás és még néhány meglévő megfordulása fogszuvasodást.

Mennyit xilit érdemes használni?

Xilit egy természetes és kényelmes módja a kiegészítő napi fogászati ​​ellátás. A kutatások azt mutatják, hogy egy egyszerű, hogy 6 g 10g nap elég. Xilit kell rágni közvetlenül étkezés után, vagy snack. Ha többet eszik a snack, akkor természetesen szükség gyakoribb segítségre xilit.

Lehetséges, hogy cserélje ki a napi fogtisztítás a xilit használatát?

Az egészséges száj és a fogak fontos része az erőteljes mindennapi életben. Ezért fontos, hogy vigyázzon rájuk. Annak érdekében, hogy szép és egészséges mosoly ecset fogat naponta, és látogasson el a fogorvos rendszeresen.

Mikor xilit fel?

Xilit fedezte fel szinte egyszerre a német és a francia vegyészek, a 19. század végén, és széles körben használják az Európában a második világháború óta. A fogászati ​​jelentőségét kutatták Finnországban a korai 1970-es években, amikor a tudósok azt mutatták, hogy szignifikáns fogászati ​​ellátások. Finnországban, Svédországban, Japánban és sok más országban, xilit széles körben használják a cukorka, rágógumi és szájápolási termékek. Míg a xylitol viszonylag új az amerikai piacon, használata gyorsan növekszik, ahogy egyre többen szereznek tudomást egyedülálló egészségügyi ellátásokra.

Milyen egyéb egészségügyi előnyei xilit?

Először is csinálsz a tested egy nagy szívességet helyett inkább xilitet cukor a diéta. Míg a xilit éppen olyan édes, mint a kristálycukor (szacharóz), a mintegy 40%-kal kevesebb kalóriát és 75%-kal kevesebb szénhidrátot. Xilit nem fogja a vércukorszint, mint a hagyományos cukor nem, amivel óriási megterhelést jelent a rendszerben, ami negatív egészségügyi hatásokat.

Xilit is bebizonyosodott, hogy gátolja a baktériumok szaporodását. A kutatások azt mutatják, hogy ez a hatás lehetővé teszi a xilit, amely segít megelőzni a baktériumok és irritáló tapadjon a felső légutak, ha használják a nazális mosás. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a 8 gramm xilitol, szájon át minden nap, megakadályozta mintegy 40%-a fülgyulladás.További információk a fenti és egyéb juttatások, látogasson el a Gyógyászati ​​részleg.

Veszélyes lenyelni gumi a xilit?

Nem, ez nem -, de xylitol rágógumi, mint a többi rágógumi, nem azt jelentette, hogy ártalmas.Ha mégis lenyelte, akkor szállítják természetesen többek között az élelmiszer a belek. A legjobb módja annak, hogy dobja a rágógumi, hogy lezárja egy darab papírt, és dobd a szemétkosárba.

Van xilit mérgező a kutyáknak?

Sok kutya tulajdonosok tisztában vannak, hogy a csokoládé, a kávé, és a szőlő mérgező a kutyáknak, de tisztában vannak a kockázat közös elfogyasztása természetes édesítőszer, xilit? Xilit egy természetes édesítőszer, amely megtalálható a különböző termékek, beleértve a rágógumi, fogkrém, menta, fogselyem, édesség, rágható vitaminok és cukormentes sütemények. Míg a xilit számos egészségügyi előny az emberek, akkor halálos lehet a kutyák és nem kell etetni, hogy semmilyen állatot. Lenyelése 100 milligramm xylitol testtömeg-kilogrammonként okozhat gyors felszabadulását az inzulin hormon, ami a hirtelen vércukorcsökkenést (életveszélyes hipoglikémia, alacsony vércukorszint) a kutyák számára.A csökkenés vércukorszint esetén 15 percen belül, míg a tünetek a hipoglikémia (hányás, depresszió, koordinációs, görcsök, és kóma minden lehetséges tünetek) lehet látni után 30 percen belül a kutya fogyaszt a xylitol tartalmú terméket. Kitettség nagyobb dózisú xilit esetleg végzetes májelégtelenség néhány kutya.

Vélemény, hozzászólás?