Mi is az a xilit?

Mi Xylitol?

A tiszta xylitol egy olyan fehér kristályos anyag, ami úgy néz ki és olyan az íze, mint a cukornak.

Xylitolt az 1960-as évek óta ételekben illetve önállóan használják. Népszerű édesítőszer a cukorbetegek körében. Élelmiszer-adalékanyagként korlátlan mennyiségben használható.

Több mint 25 éve, hogy széles körben különböző módszerekkel tesztelik, megerősítve, hogy a xylitol a legjobb édesítőszer a fogaknak. A Xylitol használatával csökkenti a fogszuvasodásosok-arányát a nagyon kockázatos csoportokban (szegény táplálás, és szegény szájhigiénia). A Sugarfree rágógumik és cukorkák, amiket az első édesítőszerként xylitollal csináltak, már hat nemzeti fogászati társaságtól kaptak hivatalos jóváhagyást.

Miért használjon Xylitolt?
►Hatásos
A tanulmányok, amik cukorhelyettesítőként, vagy étrendkiegészítőként használnak xylitolt, a létező fogászati problémák egy részének megfordításával, demonstrálták az új fogszuvasodás drámai csökkenését. Xylitol továbbá védelmet nyújt, ami segíti megelőzést.

►Természetes
Xylitol már bennünk van. A testünk más táplálékforrásból termel xylitolt akár 15 grammot. Xylitol nem egy furcsa vagy mesterséges anyag, de a mindennapos anyagcsere normális része.
A legjobb források néhány gyümölcs, bogyó, gomba saláta, keményfák, és kukoricacsövek. Egy csésze málna tartalmaz kevesebb mint egy gramm xylitolt.

További információk

Vélemény, hozzászólás?