A Xylitol, xilit, nyírfacukor

A Xilit egy természetes édesítőszer ami megtalálható mind a gyümölcsökben, mind pedig a zöldségekben . Kiváló ízű, nagyszerű édesítőszer, mely  a cukornál 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz. Kulcsfontosságú egészségügyi előnyei vannak nem úgy, mint a cukornak és a cukor egyéb alternatíváinak.

A Xilit klinikailag bizonyítottan:
– A fogszuvasodás kialakulását csökkenti.
– A fogászati termékeket fluoriddal kiegészítve, nagyobb védelmet adva ezzel a fogszuvasodás kialakulása ellenében.
– Csökkenti a gyermekeknél  leggyakrabban előforduló fülbetegségnek,  a középfülgyulladásnak az előfordulását.

A Xilit világszerte széles körű használatra engedélyezett termék az kozmetikumok, gyógyszerek, élelmiszerek és szájápolási termékek terén.

A Xilitről

A Xilit egy természetes édesítőszer, ami megtalálható a legtöbb gyümölcsben és zöldségben, valamint az anyagcserefolyamat alatt is képes előállítani az emberi szervezet. A Xilit jellemzően nyírfából, vagy más természetes xilánban gazdag forrásokból állítható elő.

Klinikailag tesztelve

Több mint 30 éves klinikai tesztek igazolják, hogy a Xylitol kulcsfontosságú, megelőző hatással bír a fogszuvasodás kialakulása elleni küzdelemben. Természetben előfordul a zöldségekben és gyümölcsökben. Közkedvelt édesítőszer a cukormentes termékekben, mint pl. a cukormentes rágógumi. A Xylitol nem csak segít elkerülni a fogszuvasodás kialakulását, de egy kellemes ízt kölcsönöz.

Ízvilág

A Xylitol olyantelt és édes, mint a szacharóz, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz és  a kellemetlen utóíztől mentes. Összegezve a Xylitol a legédesebb az összes cukorhelyettesítő termék közül. Sőt, miközben elolvad a szájban, kitűnő hűsítő hatása van, kellemes citrom és mentol ízt biztosítva.

Előfordulása

Használata világszerte széles körben engedélyezett az élelmiszer, gyógyszer- és kozmetikai cikkek előállításában.. Aktuális Xilit tartalmú termékek: rágógumi és egyéb édességek, gyógyszerek (rágótabletták és szörpök), szájápolási termékek, mint a szájöblítők és fogkrémek, valamint diabetikus és diétás élelmiszerek.

Ki használhatja?

Alacsony glikémiás indexű édesítőszer, amely elősegíti az azonnali inzulin lebontást. Nem okoz jelentős vércukorszint növekedést, ami általában a más szénhidrátok fogyasztásakor észlelhető. Így a Xilit a cukorbetegek számára is ajánlott édesítőszer, csakúgy mint mindenkinek, aki egészségesebb életmódra törekszik.

Vélemény, hozzászólás?